ceturtdiena, 2013. gada 17. janvāris

OTRPUS VIDUSJŪRAS



Starpkultūru festivāls „Otrpus Vidusjūrai” desmit dienu laikā no 2013. gada 19. līdz 28. aprīlim sniegs iespēju Latvija
iedzīvotājiem iepazīt tādas Vidusjūras reģiona valstis kā Maroka, Libāna, Turcija, Ēģipte, Izraēla un citas. Tā laikā notiks virkne kultūras pasākumu, kuros redzēsim, dzirdēsim, izdejosim un izgaršosim ne tikai šī reģiona spēcīgās tradīcijas, bet iepazīsim to arī no mūsdienu skatu punkta.  

Festivāls sastāvēs no dažādiem izglītojošiem, izklaidējošiem un kultūras pasākumiem, ko organizēs Annas Lindes fonda tīkla organizācijas sadarbībā ar citām institūcijām/organizācijām – radošās darbnīcas, izstādes, filmu skates, “tematiskie vakari” (jauniešiem, u.c.), dzejas lasījumi, deju meistarklases/paraugdemonstrējumi, valodu lekcijas, semināri, diskusijas, ēdienu degustācijas, fotoizstādes, koncerti, ielu akcijas, u.c. 

Festivāls tiks atklāts ar EuroMed sadarbības forumu, kuru laikā diskutēsim par EuroMed sadarbības perspektīvām Latvijas kontekstā.  

Festivāla kulminācija – Starpkultūru vakars – paredzēts kā pasākums, kura ietvaros paralēli tiks īstenota plaša programma sākot ar saldumu degustācijām, eksotisku deju paraugdemonstrējumiem, ballīti Tuvo Austrumu deju ritmos, vīdžeju projekcijām, līdz diskusijām ar cilvēkiem no Vidusjūras valstīm, īsfilmu skatēm, dzejas lasījumiem un laikmetīgās dejas priekšnesumiem.  

http://www.etwinning.lv/jaunums/annas-lindes-fonda-latvijas-tikls-aicina-organizacijas-pieteikties-mikro-grantu-konkursam

:)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru